Competition
Κατηγορίες και Κανόνες Διαγωνισμού
Competition Categories and Rules
(For English, please scroll down or Click Here)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΌ
Προθεσμία
Η προθεσμία για την καταχώρηση στις λίστες συμμετεχόντων στο διαγωνισμό λήγει στις 15/4/20

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλους τους χορευτές που συμμετέχουν στα σεμινάρια του Habibi Tsiggana Festival 2020 αλλά και σε μη συμμετέχοντες των σεμιναρίων του Φεστιβάλ.

Τόπος και χρόνος διεξαγωγής του διαγωνισμού.
Διεξαγεται την Κυριακή 26 Απριλίου στις 18:30 στη κεντρική σκηνή του πολυχώρου του Δήμου Αθηναίων, Άννα και Μαρία Καλουτά Τιμοκρέοντος 6Α στον Ν. Κόσμο,11745.

Παράκληση
Παρακαλούμε να είστε προσεκτικοί με τους όρους, τους κανόνες και τις συμβουλές μας προκειμένου να διεξαχθεί η διαδικασία του διαγωνισμού ομαλά.
Για πιθανόν διευκρίνιση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε η μαζί μας με email στη διεύθυνση habibitsiggana@gmail.com.
Κατηγορίες
Ο Habibi Tsiggana Anatolian Rose Crown Διαγωνισμός έχει 3 βασικές κατηγορίες: Group, Amateur and Professional

ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ ΟΜΑΔΙΚΏΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ
-Oriental and Fusion (ROSES)
-Παραδοσιακών και λαογραφικού ενδιαφέροντος χορών (TROUPES)
-Tribal Fusion (TRIBES) -Ομάδες παιδιών και εφήβων (BLOSSOM)


ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
-Flower Queen (από 16 χρονών και πάνω) με υποκατηγορίες
-Oriental
-Tribal
-Silk Road
-Fusion
-Flower Princess (κάτω από 16 years)

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
-Oriental
-Tribal
-Silk Road
-Fusion
Υποκατηγορίες
Οι διοργανωτές του Habibi Tsiggana μπορούν να δημιουργήσουν υποκατηγορίες στον διαγωνισμό, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων που συμμετέχουν σε κάθε κατηγορία. Οι υποκατηγορίες μπορούν να γίνουν με βάση τηηλικιακή ομάδα ή το χορευτικό ύφος. Αναλόγως τις συμμετοχές δημιουργούνται νέες υποκατηγορίες γι’ αυτό παρακαλούμε να είστε περιγραφικές στη φόρμα συμμετοχής σας, όσον αφορά το ύφος της διαγωνιστικής σας συμμετοχή και την ηλικία των παιδιών που πρόκειται να διαγωνιστούν, σύμφωνα με τις παρακάτω προδιαγραφές.
Επιβεβαίωση θέσης
Για να επιβεβαιώσετε τη θέση σας στον διαγωνισμό, πρέπει να συμπληρώσετε την ανάλογη φόρμα και προσθέστε τη μουσική σας σε αυτή. Παρακαλούμε ονομάστε το μουσικό σας κομμάτι, με το όνομά σας ή το όνομα της ομάδας σας, επίσης προσθεστε τη κατηγορία. Παράδειγμα: "Τάδε - Professional Solo" ή "Dance Group Τάδε -Folklore Group
Εξέταστρα διαγωνισμού
Καταβάλετε το κόστος συμμετοχής του διαγωνισμού, έως τις 15/4/20 και αφού έχετε συμπληρώσει τη φόρμα συμμετοχής. Οι τιμές διαμορφώνονται αναλογα το αν συμμετέχετε ή όχι στα σεμινάρια. Η κάθε επόμενη συμμετοχή στις ερασιτεχνικές σόλο κατηγορίες, κοστίζει συν 5€ ενω στις επαγγελματικές συν 10€. Η πολλαπλή συμμετοχή σε ομαδικές κατηγορίες δεν έχει καμία έκπτωση.
Μουσική
Στείλτε τη μουσική σας ΠΡΙΝ ΤΙΣ 15/4/ 2020, Παρακαλούμε επίσης να φέρετε μαζί σας, την ημέρα του διαγωνισμού, ένα αντίγραφο της μουσικής σας σε USB, που θα περιέχει μόνο το κομμάτι, ή τα κομμάτια της διαγωνιστικής σας παρουσίασης, με ξεκάθαρο τίτλο το καθένα. Παρακαλούμε ονομάστε το mp3 σας με το όνομά σας ή το όνομα της ομάδας σας. Επίσης προσθεστε τη κατηγορία. Παράδειγμα: "Τάδε - Professional Solo" ή "Dance Group Τάδε -Folklore Group ~ Οι κριτές Οι κριτές θα είναι προσκεκλημένοι δάσκαλοι με πολυετή χορευτική και διαγωνιστική εμπειρία.Η κρίση τους θα βασίζεται σε πολλά διαφορετικά κριτήρια παρουσίασης του διααγωνιζόμενου. Οι κριτές μπορούν επίσης να επισημάνουν στοιχεία προσοχής θετικά ή αρνητικά, κρατώντας σημειώσεις για περαιτέρω βοήθεια στην ανάπτυξη του διαγωνιζόμενου. Η ομάδα κριτών θα ανακοινωθεί σύντομα. *Οι κριτές δεν επιτρέπεται να κατεβάζουν μαθητές τους στο διαγωνισμό.
Πιστοποιήση
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής υπογεγραμμένο από τους κριτές του Habibi Tsiggana 2020.
Βραβεία
Βραβεία θα απονεμηθούν στους φιναλίστ σε όλες τις κατηγορίες. Τα βραβεία παρέχονται από τους χορηγούς μας και περιλαμβάνουν συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ ανατολίτικου χορού, εισιτήρια σε παραστάσεις, κοστούμια, αξεσουάρ, μαθήματα, κοσμήματα, CD / DVD, τριάρες, τρόπαια. κλπ.
Αποτελέσματα Διαγωνισμού
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα υπολογιστούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση όλων των διαγωνιστικών παρουσιάσεων. Θα προηγηθούν οι παιδικές κατηγορίες. Η ανακοίνωση των νικητών και των βραβείων θα παρουσιαστούν από τους διακεκριμένους κριτές μας το ίδιο βράδυ. Ζητάμε από τους διαγωνιζόμενους να παραμείνουν με το κοστούμι τους για φωτογραφίες όταν λαμβάνουν τα αποτελέσματα, τα πιστοποιητικά και τα βραβεία τους.
Χρήσιμες πληροφορίες για τους συμμετέχοντες του διαγωνισμού
Διαστάσεις χώρου:11 μέτρα πλάτος, 9 μέτρα μήκος, ύψος rideau 4,50 μέτρα.Σκηνή υπερυψωμένη, με καμπύλο σχήμα μπροστά, με ξύλινο βαμμένο με μαύρο χρώμα πάτωμα. Η σκηνή και οι κουρτίνες είναι σε μαύρο χρώμα. Η quinda δεξιά και αριστερά έχει 3 εισόδους και πέρασμα πίσω από το rideau
Αποδυτήρια: ​(θα υπάρχουν επιτόπου οδηγίες) Παρακαλούμε να γνωρίζετε ότι θα χρειαστεί να μοιραστείτε τα καμαρίνια και με άλλους χορευτές.
Διαβάστε προσεκτικά τα κριτήρια και επιλέξτε τη σωστή για σας κατηγορία
Πληροφορίες για τις Ομαδικές Κατηγορίες Διαγωνισμού

Προθεσμία
Η προθεσμία για την καταχώρηση στις λίστες συμμετεχόντων στο διαγωνισμό λήγει στις 15/4/20

Κατηγορίες
-Oriental and Fusion (ROSES) -Παραδοσιακών και λαογραφικού ενδιαφέροντος χορών (TROUPES) -Tribal Fusion (TRIBES) -Ομάδες παιδιών και εφήβων (BLOSSOM)

Αριθμός μελών:
Οι ομάδες μπορεί να έχουν οποιοσδήποτε αριθμό χορευτών, εκτός από σόλο.

Εξέταστρα των ομαδικών εμφανίσεων
Τα εξέταστρα αφορούν όλη την ομάδα και όχι το κάθε μέλος της ξεχωριστά και υπεύθυνες για αυτά είναι η ομαδάρχης. Αν ένα μέλος της ομάδας δεν παρακολουθήσει έστω ένα σεμινάριο, τότε όλη η ομάδα πληρώνει +10€

Ηλικιακά όρια
Οι ομάδες των παιδιών πρέπει να είναι ηλικίας μέχρι 16 ετών. Μία ομάδα παιδιών μπορεί να έχει μόνο ένα μέλος μεγαλύτερο από 16 ετών.

Θέματα κατηγοριών
Η κατηγορία GROUP ROSES (Oriental and Fusion) είναι ανοιχτό σε ομάδες που εκτελούν οποιοδήποτε στυλ ανατολικού χορού που δεν θεωρείται παραδοσιακό και πιθανόν μπορεί να αποτελεί δημιουργική σύμπτυξη οποιωνδήποτε άλλων μορφών χορού με το oriental.
- Στη κατηγορία TROUPES, οι χοροί παραδοσιακού ή λαογραφικού ενδιαφέροντος πρέπει να αντιπροσωπευτικοί χοροί από την Αίγυπτο, το Λίβανο, τη Συρία, την Saoud Arabia, Κεντρική Ασία, Roma κ.α.)
- H κατηγορία των Tribes μπορεί να είναι μία παρουσίαση που να στηρίζεται στην υφολογία, στην τεχνική και στη δημιουργική χορευτική σύμμειξη που ουσιαστικά χαρακτηρίζει το Tribal στυλ.
- Στη κατηγορία των παιδιών και των εφήβων, οι συμμετέχοντες μπορούν να παρουσιάσουν οποιοδήποτε στυλ oriental, fusion, tribal ή ανατολίτικου παραδοσιακού επιθυμούν.

Κριτήρια
Τεχνική, Χορογραφία (χρήση της σκηνής και των σχηματισμών, ταυτοποίηση κινησιολογίας με τη μουσική) Συγχρονισμός, Εμφάνιση (αυθεντικότητα κοστουμιού μακιγιάζ) και Συνολικής απόδοσης, (έκφρασης, ενεργειας, δυναμικής).
Πληροφορίες για τις Ατομικές Επαγγελματικές Κατηγορίες

Κατηγορίες
-Oriental -Tribal -Silk Road -Fusion

Κριτήρια
Τεχνική, Μουσικότητα, Χορογραφία (χρήση της σκηνής), Εμφάνιση (Κοστούμι / Μακιγιάζ / Μαλλιά) και Συνολική απόδοση (συμπεριλαμβανομένης της έκφρασης και των επιδόσεων / δυναμική της ενέργειας)
*Όλες οι επαγγελματικές κατηγορίες απαιτούν από κάθε συμμετέχοντα 2 χορευτικές παρουσιάσεις.
Τα αποτελέσματα των δύο παραστάσεων θα συνδυαστούν για να δώσουν συνολικά τη τελική βαθμολογία.

Παρουσιάσεις
Παρακαλούμε να δώσετε προσοχή:
***Η Oriental φάσεις 1 & 2 δεν περιλαμβάνουν μοντέρνα χορευτικά αντικείμενα βεντάλιες φτερά, κλπ. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε χορευτικά αντικείμενα, παρακαλούμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο διαγωνισμού στην κατηγορία Fusion Rose!
Η 1η Oriental επιλογή μπορεί να περιλαμβάνει Drum Solo, αλλά δεν μπορεί να αποτελείται αποκλειστικά από Drum Solo. Επιτρέπεται πέπλο, ή κάπα (προκειμένου να στολίσετε την είσοδό σας στη σκηνή), ή κύμβαλα καθ' όλη τη διάρκεια αν χρειάζεται.
Η 2η Oriental επιλογή μπορεί να είναι οποιοσδήποτε παραδοσιακός χορός από τη Μέση Ανατολή, το Λεβάντε (Λίβανο, Συρία, Παλαιστίνη), τη Βόρεια Αφρική μέχρι και τον Περσικό Κόλπο. Αν θέλετε να εκτελέσετε Τούρκικο Τσιγγάνικο ή οποιοδήποτε άλλο τσιγγάνικης επιρροής τραγούδι, ή χορό από τη Κεντρική Ασία, παρακαλούμε να εξετάσετε τη περίπτωση να διαγωνιστείτε στην κατηγορία Silk Road Rose.

***Η 1η ​Tribal​ επιλογή ζητάει από τον διαγωνιζόμενο να αναπτυχθεί χορευτικά και δημιουργικά, χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Tribal fusion κουλτούρα προκειμένου να αναδείξει το προσωπικό του ύφος με τραγούδι της αρεσκείας του.
Στη 2η Tribal επιλογή απαιτείται η επίδειξη τεχνικής, απομόνωσης, διαστρωμάτωσης και δημιουργικής πρωτοποριας σε τραγούδι της αρεσκείας του διαγωνιζόμενου

***Η 1η F​usion επιλογή ​ ​μπορεί να είναι μία παρουσίαση, δημιουργικής μείξης διαφορετικών χορευτικών στοιχείων με κύριο θέμα το οριενταλ (Fusion Oriental), ή εξ’ ολοκλήρου παρουσιασμένη με ή χωρίς χρήση χορευτικών αντικείμενων (φτερά της Ίσιδος, πέπλα, μεταξωτές βενταλιες, poi, δίσκος, σπαθί, ποτήρια κ.τ.λ), ή παρουσίαση χορών που περιλαμβάνουν στοιχεία ισορροπίας, ακροβατικών κ.α. H 2η Fusion επιλογή πρέπει να είναι εξ’ολοκλήρου Drum Solo​.

***Η ​Silk Road​ κατηγορία μπορεί να περιλαμβάνει ΟΠΟΙΑΔΉΠΟΤΕ κάποια παραδοσιακή χορευτική μορφή από βαλκανικές χώρες, κοινότητες των Ρομά ​από τη κεντρική Ευρώπη και την Ιβηρική χερσόνησο,​ αλλα και παραδοσιακούς χορούς της Κεντρικής Ασίας. Η 1η Silk Road επιλογή πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο αυθεντική, όσον αφορά την κοστούμια και τη χορευτική κινησιολογία.
Η 2η ​Silk Road​ επιλογή μπορεί να είναι πιο θεατρική, ​δημιουργική και πρωτοποριακή παρουσιαση, διατηρώντας ταυτόχρονα αυθεντικά στοιχεία.​ Αν θέλετε να συνδυάσετε περισσότερες από μία φόρμες χορού, παρακαλούμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο της κατηγορίας Fusion Rose. Οι πίνακες που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν για τη σωστή επιλογή κατηγορίας.

Διαβάστε προσεκτικά τα κριτήρια και επιλέξτε τη σωστή για σας κατηγορία

Πληροφορίες Για Τις Ατομικές Ερασιτεχνικές Κατηγορίες
Προθεσμία
Η προθεσμία για την καταχώρηση στις λίστες συμμετεχόντων στο διαγωνισμό λήγει στις 15/4/20
Κατηγορίες
-Flower Queen (από 16 χρονών και πάνω) με υποκατηγορίες -Oriental -Tribal -Silk Road -Fusion
-Flower Princess (κάτω από 16 και κατω) με υποκατηγορίες -Oriental & Fusion -Tribal

Υποκατηγορίες
Οι διοργανωτές του Habibi Tsiggana μπορούν να δημιουργήσουν υποκατηγορίες στον διαγωνισμό, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων που συμμετέχουν σε κάθε κατηγορία.
Οι υποκατηγορίες μπορούν να γίνουν με βάση την ηλικιακή ομάδα ή το χορευτικό ύφος. .Αναλόγως τις συμμετοχές δημιουργούνται νέες υποκατηγορίες γι’ αυτό παρακαλούμε να είστε περιγραφικές στη φόρμα συμμετοχής σας, όσον αφορά το ύφος της διαγωνιστικής σας συμμετοχή και την ηλικία των παιδιών που πρόκειται να διαγωνιστούν, σύμφωνα με τις παρακάτω προδιαγραφές.

Παρακαλούμε να σημειώσετε
*Flower Queen - Oriental
Μπορεί να παρουσιαστεί ο,τιδήποτε σχετίζεται με τη κλασικά παραστατική ή με τη παραδοσιακή χορευτική κουλτούρα όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σε διάφορα μέρη του κοσμου. Δώστε πολύ προσοχή στη μουσική, την αυθεντικότητα, τη κινησιολογία, την έκφραση, το κοστούμι. Προσδιορίστε αν το τραγούδι σας, αν είναι παραδοσιακό ή κλασικό. Αν ανήκει στο λεγομενο ελληνικό τσιφτετελι, American Style, Turkish Style, Egyptian, Lebanese, ή όπως αλλιως.
Παραδείγματος χάρη Μπορείτε να χορέψετε ένα Ελληνικό Τσιφτετέλι ή ένα Παραδοσιακό Σμυρναίικο Τσιφτετέλι. Ίσως ένα Egyptian Folclore, Old Style, Drum solo, Balady, ή ο,τιδήποτε άλλο που στηρίζεται στην κλασικά αποδεκτή Oriental τεχνική μουσική και νοοτροπία. Από αντικείμενα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ο,τιδήμποτε συνάδει με την παραδοσιακή και κλασική παρουσίαση του Ανατολίτικου χορού.
Παραδείγματος χάριν μπορείτε να κάνετε εντυπωσιακή εμφάνιση με κάπα ή πέπλο, ή να χρησιμοποιήσετε μπαστούνι, melaya, κυμβαλα, ή Samadan για μία παραδοσιακή παρουσίαση Η χρήση theatrical αντικειμένων όπως Isis Wings, Fan Veils αλλά και τα περισσότερα από αυτα που σχετίζονται με την ισοροροπία πρέπει να καταχωρηθούν και να παρουσιαστούν στην κατηγορία FUSION.

*Flower Queen - Silk Road
Μπορεί να παρουσιαστεί ο,τιδήποτε σχετίζεται με τη κλασικά παραστατική ή με τη παραδοσιακή χορευτική κουλτούρα, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σε διάφορα μέρη του κόσμου υπό την επιρροή των Roma κατα μήκος του λεγόμενου εμπορικού δρόμου του μεταξιού και εκφράζεται σε διάφορες χώρες, όπως κάποιες εκφάνσεις του Flamenco, ο περσικός χορός, οι ινδικοί χοροί και οι χοροί της Άπω Ανατολής.. Δώστε πολύ προσοχή στη μουσική, την αυθεντικότητα, τη κινησιολογία, την έκφραση, το κοστούμι
Παραδείγματος χάριν, μπορείτε να παρουσιάσετε Tangos ή Bouleria που στηρίζεται στην ισπανική τσιγγανικη χορευτική κουλτούρα αλλά όχι μία χορευτική μείξη Flamenco-Oriental. Μπορείτε να εκτελέσετε Kathak ή Bharatanatyam, αλλά όχι Bollywood, απλά γιατι δε προκειται για κατηγορία Fusion.

*Flower Queen - Fusion
Μπορεί να παρουσιαστεί ο,τιδήποτε που αποτελεί δημιουργική μείξη, όσον αφορά το χορευτικό υπόβαθρο, τις διαφορετικές χορευτικές κουλτούρες, το κοστούμι, τη μουσική, τα σκηνικά (που πρέπει να φροντίσετε για την αμεση τοποθέτηση και συλλογή τους) καθώς και την χρήση αντικειμένων όπως πέπλο, διπλό πέπλο, μεταξωτές βεντάλιες, Φτερά της Ισιδος, ή οτιδήποτε άλλο. Η μουσική και το χορευτικό υποβαθρο παίζουν σημαντικό ρόλο στην απόδοσή σας!
Παραδείγματος χάριν ένα Drum Solo που θα χορευτεί με κινησιολογια latin Dance, ένα σύγχρονο λυρικό ποπ κομματι με κινησιολογία που στηρίζεται στη Jazz, στο Ballet, ή στον Σύγχρονο χορό, μία Theatrical απόδοση, ή χρήση παραδοσιακών αντικειμένων σε τραγούδι δυτικής τεχνοτροπίας, ακομα και αν εμπνέεται από την ανατολίτικη μουσική κουλτούρα, όπως ένα Samadan, είναι μια καλλιτεχνική επιλογή άψογα συνδεδεμένη με αυτή την κατηγορία.

Ηλικιακές κατηγορίες ανηλίκων
Θα καθοριστούν αναλόγως τις συμμετοχές
Κριτήρια
Τεχνική, Μουσικότητα, Χορογραφία, χρήση της σκηνής, Εμφάνιση (Κοστούμι / Μακιγιάζ / Μαλλιά) και Συνολική απόδοση (συμπεριλαμβανομένης της έκφρασης / δυναμική
Ομαδικές Κατηγορίες
ROSES
Oriental / Fusion
TROUPES
Folklore / Traditional
TRIBES
Tribal Fusion
BLOSSOMS
Κατηγορία παιδιών
Classic oriental, Raks Sharki, Mise-en-scène, Egyptian, Lebanese, Turkish, American Cabaret, Fusion, Drum Solo, Greek Oriental etc Χοροί παραδοσιακού, λαογραφικού ενδιαφέροντος Tribal Fusion Τραγούδι και στυλ της επιλογής σας. * Υποκατηγορίες ηλικιακες ή υφολογικές αναλογες των συμμετοχών.
Δύο ή περισσότεροι χορευτές Δύο ή περισσότεροι χορευτές Δύο ή περισσότεροι χορευτές Δύο ή περισσότεροι χορευτές
Υποβάλετε: -Όνομα ομάδας -Όνομα σχολής -Όνομα προπονητή -Όνομα χορογράφου -Ονόματα χορευτών -Τιτλος/περιγραφή παρουσιαση Υποβάλετε: -Όνομα ομάδας -Όνομα σχολής -Όνομα προπονητή -Όνομα χορογράφου -Ονόματα χορευτών -Τιτλος/περιγραφή παρουσιαση Υποβάλετε: -Όνομα ομάδας -Όνομα σχολής -Όνομα προπονητή -Όνομα χορογράφου -Ονόματα χορευτών -Τιτλος/περιγραφή παρουσιαση Υποβάλετε: -Όνομαομάδας -Όνομα σχολής -Όνομα προπονητή -Όνομα χορογράφου -Ονόματα χορευτών -Τιτλος/περιγραφή παρουσιαση
Music σε USB
(max 3:30 mins)
Music σε USB
(max 3:30 mins)
Music σε USB
(max 3:30 mins)
Music σε USB
(max 3 mins)
Εγγραφή: 25€ *το ποσό μοιράζονται όλα τα μέλη της ομάδας *35€ για μη συμμετέχοντες σε σεμινάρια *10€ για κάθε επιπλέον κατηγορία *15€ οπτικοακουστικό υλικ Εγγραφή: 25€ *το ποσό μοιράζονται όλα τα μέλη της ομάδας *35€ για μη συμμετέχοντες σε σεμινάρια *10€ για κάθε επιπλέον κατηγορία *15€ οπτικοακουστικό υλικ Εγγραφή: 25€ *Το ποσό μοιράζονται όλα τα μέλη της ομάδας. *35€ για μη συμμετέχοντες σε σεμινάρια *10€ για κάθε επιπλέον κατηγορία *15€ οπτικοακουστικό υλικ Εγγραφή: 25€ *το ποσό μοιράζονται όλα τα μέλη της ομάδας *10€ για κάθε επιπλέον κατηγορία *15€ οπτικοακουστικό υλικό
Κατηγορίες Ατομικές
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΏΝ
Anatolian Rose Crown Competition

Oriental Rose
1η θέση
2η θέση
3η θέση

Tribal Rose
1η θέση
2η θέση
3η θέση

Silk Road Rose
1η θέση
2η θέση
3η θέση

Fusion Rose
1η θέση
2η θέση
3η θέση
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΏΝ
Flower Queen Competition
(Over 16 yrs)

Oriental
1η θέση
2η θέση
3η θέση

Tribal
1η θέση
2η θέση
3η θέση

Silk Road
1η θέση
2η θέση
3η θέση

Fusion
1η θέση
2η θέση
3η θέση
ΝΕΑΝΊΔΩΝ
Flower Princess
(Under 16 yrs)

Oriental/Fusion
1η θέση
2η θέση
3η θέση

Tribal
1η θέση
2η θέση
3η θέση
Κατηγορίες Ομαδικές

Oriental Rose Oriental and Fusion
1η θέση
2η θέση
3η θέση

Troupes Oriental, Λαογραφικού ενδιαφεροντος, και παραδοσιακοί χοροί.
1η θέση
2η θέση
3η θέση

Tribes Tribal Fusion
1η θέση
2η θέση
3η θέση

Blossom (Παιδική ή Εφηβική κατηγορία)
1η θέση
2η θέση
3η θέση
Επαγγελματική Κατηγορία
Oriental Rose Tribal Rose Silk Road Rose Contemporary Rose
3+έτη εμπειρίας στο Oriental Dance 3+έτη εμπειρίας στο Oriental Dance 3+έτη εμπειρίας στο Oriental Dance 3+έτη εμπειρίας στο Oriental Dance
Χορογραφία δημιουργία του καλλιτέχνη Χορογραφία δημιουργία του καλλιτέχνη Χορογραφία δημιουργία του καλλιτέχνη Χορογραφία δημιουργία του καλλιτέχνη
Δύο παρουσιάσεις (Μέχρι 3’ η κάθε μία) Δύο παρουσιάσεις (Μέχρι 3’ η κάθε μία) Δύο παρουσιάσεις (Μέχρι 3’ η κάθε μία) Δύο παρουσιάσεις (Μέχρι 3’ η κάθε μία)
Μουσική σε USB (Μέχρι 3΄το κάθε Trak Μουσική σε USB (Μέχρι 3΄το κάθε Trak Μουσική σε USB (Μέχρι 3΄το κάθε Trak Μουσική σε USB (Μέχρι 3΄το κάθε Trak
1.Oriental Egyptian,Lebanese, Turkish,Greek Tsifteteli American Cabaret, (Mise-en-scène/ Entrance, classic oriental, etc)
Σημείωση
​ σχετικά με τα χορευτικά αντικείμενα: Επιτρέπεται ΜΌΝΟ η χρήση πέπλου, κάπας, ή κυμβάλων χωρίς όμως να επιβάλλεται
Σημείωση​ σχετικά με το Drum Solo: Η παρουσίαση σας μπορεί να περιλαμβάνει Drum Solo, Αλλα δε μπορεί να αποτελείται εξολοκλήρου από drum solo
1.Tribal Fusion style
(Gothic, ΑΤS, Urban Fusion) Παρουσίαση με σκοπό να αναπτυχθεί με δημιουργικό τρόπο η χορευτική Tribal δυναμική.
1.Παραδοσιακού ύφους
Χρήση παραδοσιακού ύφους μουσικής και κοστουμιών Στην κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνονται αυθεντικοί χοροί των κοινοτήτων Ρομά / Τσιγγάνων καθώς και οι φόρμες χορού των Βαλκανίων, Κεντρικής Ασίας και του Δρόμου του Μεταξιού, όπως Persian Dance, Flamenco, Turksih Traditional, Chifteteli. and Greek Tsiftetelli.
1.Artistic / Theatrical Fusion
Δημιουργικότητα στην απόδοση
Show Oriental
Show props Fantasy
Theatrical
Balancing
Συνδυάζοντας 2 ή περισσότερες μορφές χορού στο κομμάτι σας

Σημείωση σχετικά με τα χορευτικά αντικείμενα: Όλα επιτρέπονται
2.Folklore/Traditional (Απαραίτητη χρήση κατάλληλης μουσικής και κοστουμιού) Middle East, Levent, Persian Gulf, και North Africa: Saidi, Eskanderani, Nubian, Khaleegi, Ghawazi, Guedra, Debke. Ελληνικό παραδοσιακό Σμυρνέικο τσιφτετέλι, Turksih Traditional, etc 2.Tribal fusion technique Επιδεικνύοντας τεχνική, απομόνωση, διαστρωμάτωση, etc. 2.Theatrical "Δημιουργική σκηνική παρουσίαση” χρησιμοποιώντας κατάλληλη (θεατρική) μουσική και κοστούμι. Σημείωση​ σχετικά με αυτήν την κατηγορία: Δεν είναι Fusion κατηγορία. Πρόκειται για μια θεατρική εκδοχή της αυθεντικής λαογραφικής μορφής. Παραμείνετε πιστοί στη κατηγορία που αντιπροσωπεύετε. 2.Drum solo Επιδεικνύοντας Oriental τεχνική σε ρυθμική σύνθεση κρουστών οργάνων.
Εγγραφή: 20€ 30€ για μη συμμετέχοντες σε σεμινάρια 10€ για κάθε επιπλέον ατομική κατηγορία
15€ το οπτικοακουστικό υλικό
Εγγραφή: 20€ 30€ για μη συμμετέχοντες σε σεμινάρια 10€ για κάθε επιπλέον ατομική κατηγορία
15€ το οπτικοακουστικό υλικό
Εγγραφή: 20€ 30€ για μη συμμετέχοντες σε σεμινάρια 10€ για κάθε επιπλέον ατομική κατηγορία
15€ το οπτικοακουστικό υλικό
Εγγραφή: 20€ 30€ για μη συμμετέχοντες σε σεμινάρια 10€ για κάθε επιπλέον ατομική κατηγορία
15€ το οπτικοακουστικό υλικό
Ερασιτεχνικές Ατομικές Κατηγοριές
Habibi Tsiggana Flower Queen Habibi Tsiggana Flower Princess
Ηλικία: 16 ετών και άνω Ηλικία: 16 ετών και κάτω
Μία (1) απόδοση της ΕΠΙΛΟΓΉΣ ΣΑΣ από Tribal, Oriental, Fusion ή Folklore Μία (1) απόδοση της ΕΠΙΛΟΓΉΣ ΣΑΣ από Tribal, Oriental, Fusion ή Folklore
Υποβάλετε:
-Το όνομά σας
-Το όνομα του χορογράφου
-Το όνομα του δασκάλου
Υποβάλετε:
-Το όνομα της διαγωνιζόμενης.
-Το όνομα του χορογράφου.
-Το όνομα του δασκάλου.
Τίτλο και περιγραφή της παρουσίασης σας Τίτλο και περιγραφή της παρουσίασης σας
Μουσική σε USB (max. 3 λεπτα) Music on USB (max 2 mins)
Εγγραφή: 15€
Μη συμμετέχοντες στα σεμινάρια: 25€
10€ για κάθε επιπλέον κατηγορία
15€ για το οπτικοακουστικό υλικό
Εγγραφή: 10€
5€ για κάθε επιπλέον κατηγορία 15€ για το οπτικοακουστικό υλικό
GENERAL INFORMATION FOR THE COMPETITION
Deadline
The deadline for submitting to the competition is 15/4/20
The Competition is open to all dancers participating in 2018 Habibi Tsiggana Seminars and also to those who only wish to register as competitors.
Location and date of Competition
The Competition will take place on Sunday, 26 April at 18:30 at the Main Stage of the Artspace of Athens Municipality, “Anna and Maria Kalouta,” Timokreontos 6A in Neos Kosmos, 11745.
Attention Please
Pay close attention to the rules and guidelines in order for the competition to run smoothly.
If you have any questions, don’t hesitate to contact via email: habibitsiggana@gmail.com
Categories
The Habibi Tsiggana Anatolian Rose Crown Competition has 3 sections: Group, Amateur, and Professional

GROUP CATEGORIES
-Oriental and Fusion (ROSES)
-Folklore and Traditional Dances (TROUPES)
-Tribal Fusion (TRIBES)
-Childrens’ groups (BLOSSOM)

AMATEUR SOLO CATEGORIES
-Flower Queen (over 15 years old) with subcategories
-Oriental
-Tribal
-Silk Road
-Fusion Flower Princess (under 16 years)

PROFESSIONAL SOLO CATEGORIES
-Oriental Rose
-Tribal Rose
-Silk Road Rose
-Fusion Rose
Registration for Participation
In order to confirm and complete your place in the Competition, you must fill-out the appropriate form for the competition category you wish to compete and include your music along with your registration (in mp3 format).
Please name your mp3 with your name or group name. For example “Name- Professional Solo” or Dance Group Name- Group Folklore Troupes”
Competition Fees
The cost of the competition must be paid by 15/4/20 and your registration form must be completed. Prices vary depending on whether or not you attend the seminars. You are allowed to register to compete in multiple categories if you wish, at a fee discount for each additional category. Each subsequent entry in the solo amateur category costs +€ 5 and for professional +€ 10. Multiple group memberships have no discount. ~ Music Send your music BEFORE 15/4/ 2020. As a back-up, also please bring a copy of your music with you, the day of the competion in Mp3 format on a readable USB which will have ONLY your competiton tracks clearly labled. Please name your mp3 with your name or group name. For example “Name- Professional Solo” or Dance Group Name- Group Folklore Troupes”
The Judges
Judges will be honored and esteemed guest teachers with many years of dance and competition judging experience. Judging will by based on points regarding several different criteria of the competition performance. The judges may also make notes to further aid in the development of the contestant. The panel of judges will be announced soon. *The Judges are not allowed to register or evaluate their own students in the competition.. ~Certificates All participants will receive a certificate of recognition signed by judges and teachers of Habibi Tsiggana 2020 ~ Prizes Prizes will be awarded to the finalists in all categories. The prizes are provided by our sponsors and may include International Bellydance Festival passes, costume / class accessories, jewelry, CDs/DVDs, crowns, trophies, show tickets, etc. ~ Competition Results The results of the competition will be calculated immediately after the completion of all categories, With priority to the children and youth categories. The announcement of winners and prizes will be presented by our distinguished judges on the same evening. We ask that the competitors stay in costume for photos when they receive their results, certificates, and prizes ~​Important information for the participants of the competition and performance nights: Stage Dimensions: 11 meters wide, 9 meters long, height 4.50 meters. Raised stage, with a curve in front, wood floor Entrance to the stage is from Right and Left The stage floor and curtains are black. The entrance/exit wings Right and Left have 3 partitions and it is also possible to pass behind the back curtain. ~Dressing rooms You may be sharing dressing rooms with other dancers. (more information will be given)
Read the Criteria and RULES of each category and please register for the one appropriate for your performance Group Categories Deadline:​The deadline for submitting to the competition is 15/4/20.
Categories -Oriental and Fusion (ROSES) -Traditional and Folkloric dance (TROUPES) -Tribal Fusion (TRIBES) -Groups of children and youth (BLOSSOM)
Number of dancers in groups:​ Groups can be any number of dancers, other than solo.
Fees for Groups competing The group competition fee is submitted by the group leader (not individually by each member). If all the members of the group are registered for at least one workshop, the competition fee is 20€ for the whole group. If any member of the group is not registered for at least one workshop, the competition fee is 30€ for the whole group.
Age Limit - Childrens’ groups (BLOSSOM) must consist of participants under the age of 16. There may be only ​one ​ dancer in each children group over 16 years old. ~Category Descriptions -​The Group ​Oriental and Fusion (ROSES) Category is open to groups performing any style of Oriental dance. -The Folklore and Traditional (TROUPES) category must represent traditional dance from Egypt, Lebanon, Syria, Saudi Arabia, Central Asia e.t.c.
-The Tribal (TRIBES) category must adhere to style, technique and creative synthesis in dance which characterizes the style of Tribal Fusion.
-The Childrens’ (BLOSSOM) Category may perform any style of oriental/ fusion/ tribal/ or folkloric dance. ~Judging Technique, Choreography, use of the stage and formations, Synchronization, Appearance (including costume and makeup as well as cohesion in the group-look), and Overall Performance (including expression and performance/energy dynamics)
Information for Solo Professional Categories
Deadline
The deadline for submitting to the competition is 15/4/20.
Categories
-Oriental
-Tribal
-Silk Road
-Fusion
Judging Technique, Musicality, Choreography, use of the stage, Appearance (Costume/Makeup/Hair), and Overall performance (including expression and performance/energy dynamics)
All Professional Categories require each participant to perform 2 times in their category. Scores of both performances will be combined to create the final score. Winners will be determined on the overall scores according to both of their presentations.
Please read the criteria carefully and choose the correct category for your competition pieces:
***​Oriental Phase ​ 1 & 2 do ​ not ​ include modern props (No wings, fan veils etc).
If you wish to use “Show” props, please consider competing in Fusion Rose Category.
Oriental Phase 1 can include a Drum Solo but cannot be entirely drum solo. You may choose to use a Veil or Cape for the entrance, and the use of finger cymbals (sagat) is also allowed, but not required.
Oriental Phase 2 can be any traditional dance from the Middle East, Levant (Lebanon, Syria, Palestine), North Africa, and the Gulf. If you would like to perform Turkish Roman or any other Romany or Central Asian dance not listed, please consider competing in the Silk Road Rose Category.
Tribal Phase ​ 1 ​ ​must be an artistic and technical piece showcasing creativity using elements from the Tribal Fusion genre to bring express personal style with a song of choice. Tribal Phase 2 ​ must be a technical demonstration highlighting isolations and layering etc.
Fusion Phase ​ 1 is a performance showing creatively a mix of dance forms, with the main element being Oriental (Fusion Oriental), with or without the use of props (wings, veils, fan veils, poi, sword, tray, glasses, etc…), acrobatic, theatrical, etc…. Fusion phase 2​ must consist of a demonstration of drum solo techniques and artistry.
The Silk Road​ category includes ANY traditional dance form from Balkan countries, Roma communities of Europe and Iberian Peninsula, and traditional dances from Central Asia. Silk Road Phase 1 must be as authentic as possible, in regards to costuming and performance. Silk Road Phase 2 can be more theatrical, while staying true to form ie, a creative interpretation and innovative presentation created for stage, while maintaining authentic elements. . If you wish to combine more than one dance form, please consider competing in ​ Fusion ​Rose Category. The charts below will help you choose the appropriate category: . Information for Solo Amateur Categories ~DEADLINE​ ​Registration deadline for the competition is until 15/4/2020
Categories
Flower Queen (f16 years old and older) with sub categories
-Oriental
-Tribal
-Silk Road
-Fusion
Flower Princess (under 16 years old) with subcategories
-Oriental & Fusion
-Tribal
Subcategories
Habibi Tsiggana organizers may establish sub-categories in the competition dependent on the number of participants competing in each category. Subcategories may be made based on age group or style. For this reason, we request that you describe the competitors age and competition peice as best as you can, according to the descriptions below.
Please note:
*Flower Queen - Oriental The amateur Oriental performance is a presentation of a classic or traditional style of Oriental dance, as the cultures have contributed to the communities of origin in various parts of the world. Pay close attention to music choice, authenticity, dance style and technique, expression and costume related to the culture. Whether it belongs to the Egyptian style, Lebanese Style, Turkish Style, Greek Tsifteteli, or even American Style…
Examples could be a Greek Tsifteteli or a traditional Smyrna Tsifteteli, an Egyptian folklore piece, or a classic or contemporary mezance of Egyptian style, Golden Era style, Drum solo, Balady,or any form which expresses attention to the origins of Oriental technique, music, and form. Props/Accessories may be used if they are relevant to the form: Veil, cape, cane, melaya, finger cymbals or shamadan, provided the prop matches the form which is being performed. Theatrical props such as Isis Wings, Fanveils and most balancing props are to be submited and showcased in FUSION category.
*Flower Queen - Silk Road Presentations in this category should emerge from a traditional understanding and expression of one of the many cultures whose influence was touched and influenced by Roma​ and the Silk Road trade route. Flamenco, Romany as expressed in various countries, Persian dance, Indian dances, and Far Eastern dances. ​Pay close attention to music, authenticity, kinesiology, and costume. For example, you can introduce Tangos or Bouleria that is based on Spanish dance, but not a Flamenco-Oriental dance ​mix. You may perform Kathak or ​Bharatanatyam​, but not a Bollywood dance. This is NOT a Fusion Category.
*Flower Queen - Fusion This Category includes all performances which present a creative mix in terms of dance background, different dance cultures, costume choices, music, theatrical accessories or sets (you are responsible for their placement and collection from the stage before and after your performance) as well as the use of objects such as veil, double veil, fan veils, Isis Wings, swords, etc. Music and dance background play an important role in your performance! For example a Drum Solo that includes and showcases Latin Dance elements, a modern lyrical pop song which draws on Jazz, Ballet, or Contemporary techniques. Even a Theatrical performance with use of traditional objects in a Western style song, but inspired by a folkloric or classic oriental form may be an artistic choice relevant in this category.
Other age group categories
Additional age group categories will be determined based on registration
Judging
Technique, Musicality, Choreography, use of the stage, Appearance (Costume/Makeup/Hair), and Overall performance (including expression and performance/energy dynamics)
Group Categories
ROSES
Oriental / Fusion
TROUPES
Folklore / Traditional
TRIBES
Tribal Fusion
BLOSSOMS
Childrens’ category
Classic Oriental,
Fusion Mise en scène / Entrance,
Drum solo,
Raqs Sharki
Folklore and Traditional Dances Tribal Fusion Song and Style of choice
Two or more dancers Two or more dancers Two or more dancers Two or more dancers
Please submit:
-Group name or School
-Group Leader name -Choreographer name
-All dancer names
Please submit:
-Group name or School
-Group Leader name -Choreographer name
-All dancer names
Please submit:
-Group name or School
-Group Leader name -Choreographer name
-All dancer names
Please submit:
-Group name or School
-Group Leader name -Choreographer name
-All dancer names
Performance Title/Description Performance Title/Description Performance Title/Description Performance Title/Description
Music on USB
(max 3:30 mins)
Music on USB
(max 3:30 mins)
Music on USB
(max 3:30 mins)
Music on USB
(max 3 mins)
Registration Fee: 20€
(total shared by all group members)
30€ Workshop Non-Participants
Photo video 15€/performance
10€ less for each additional category fee
Registration Fee: 20€
(total shared by all group members)
30€ Workshop Non-Participants
Photo video 15€/performance
10€ less for each additional category fee
Registration Fee: 20€
(total shared by all group members)
30€ Workshop Non-Participants
Photo video 15€/performance
10€ less for each additional category fee
Registration Fee: 20€
(total shared by all group members)
Photo video 15€/performance
10€ less for each additional category fee
Solo Categories
PROFESSIONAL SOLO
Anatolian Rose Crown

Oriental Rose
1st place
2nd place
3rd place

Tribal Rose
1st place
2nd place
3rd place

Silk Road Rose
1st place
2nd place
3rd place

Fusion Rose
1st place
2nd place
3rd place
AMATEUR SOLO
Flower Queen Competition
(Over 16 yrs)

Oriental
1st place
2nd place
3rd place

Tribal
st place
2nd place
3rd place

Silk Road
st place
2nd place
3rd place

Fusion
1st place
2nd place
3rd place
YOUTH SOLO
Flower Princess
(Under 16 yrs)

1st place
2nd place
3rd place
Group Categories
Oriental Rose Oriental and Fusion
1st place
2nd place
3rd place

Troupes Oriental, folkloric and traditional
1st place
2nd place
3rd place

Tribes Tribal Fusion
1st place
2nd place
3rd place

Blossom (Children and youth group category)
1st place
2nd place
3rd place
Professional Categories
Oriental Rose Tribal Rose Silk Road Rose Contemporary Rose
3+ years of experience in Oriental Dance 3+ years of experience in Oriental Dance 3+ years of experience in Oriental Dance 3+ years of experience in Oriental Dance
Choreography must be created by the performer Choreography must be created by the performer Choreography must be created by the performer Choreography must be created by the performer
Prepare 2 performances (each max 3 mins) Prepare 2 performances (each max 3 mins) Prepare 2 performances (max 3 mins) Prepare 2 performance (max 3 mins)
1.Oriental Egyptian, Lebanese, Turkish, American Cabaret, Greek Oriental (​Mise-en-scène/ ​Entrance, classic oriental song, tarab,...etc) *A note about props: ONLY the use of veil, cape, or finger cymbals (sagat) are allowed, but not required. A note about drum solo: Your performance CAN include a drum solo, but cannot be entirely drum solo 1.Tribal Fusion (Gothic, ΑΤS, Urban fusion) A presentation which showcases creativity and expression in the Tribal Fusion style. 1.Traditional Performance using appropriate (traditional) music and costuming A note about this category: This category includes the authentic dances of Roma communities as well as Balkan, Central Asian and Silk Road exchange dance forms, including Persian Dance, Flamenco, Greek Tsifteteli, Turkish Traditional Chiftetelli 1.Artistic/Theatrical Fusion Creativity in performance Show Oriental/ Show Props/ Balancing/ Fantasy/ Theatrical/ Fusion of several dance forms, Greek Tsifteteli A note about props: Unlimited use of props allowed
2. Folklore / Traditional (must use appropriate music and costuming) Middle East, Levant, Gulf, and North Africa: Saidi, Eskanderani, Nubian, Khaleegi, Ghawazi, Guedra, Debke, Greek Traditional (smyrneiko)Tsifteteli, Turkish Traditional Chiftetelli..etc. 2.Tribal Demonstration of Tribal Fusion technique, isolation, layering...etc 2.Theatrical “Created for the stage” presentation using appropriate (more theatrical) music and costuming A note about this category: This is NOT a fusion category. This is a theatrical version of the authentic folkloric form performed in the Traditional section. Please stay true to the form you are representing. 2.Drum Solo Demonstrate oriental techniques with a rhythmic selection of percussion music
Registration Fee: 20€ 30€ for non-participants of workshops 10​€ for each additional category 15€/performance for photo/vide Registration Fee: 20€ 30€ for non-participants of workshops 10​€ for each additional category 15€/performance for photo/vide Registration Fee: 20€ 30€ for non-participants of workshops 10​€ for each additional category 15€/performance for photo/vide Registration Fee: 20€ 30€ for non-participants of workshops 10​€ for each additional category 15€/performance for photo/vide
Amateur Solo Categories
Habibi Tsiggana Flower Queen Habibi Tsiggana Flower Princess
Age: 16 years and older Age: 16 years old and under
One (1) performance of YOUR CHOICE in subcategories
-Oriental
-Tribal
-Silk Road
-Oriental,
-Fusion
-Folklore
One (1) performance of YOUR CHOICE of Tribal,
Oriental,
Fusion or Folklore
Please submit:
-Your name
-Choreographer name
-Teacher’s name (optional)
Please submit:
-Your name
-Choreographer name
-Teacher’s name
Title/ Description of Performance Title/ Description of Performance
Music on USB
(max 3 mins)
Music on USB
(max 2 mins)
Registration Fee: 15€
Workshop non-participants: 25€
Photo video 15€ / performance
5€ less for each additional category fee.
Registration Fee: 10€
Photo video 15€ / performance
5€ less for each additional category fee